30.1.2009

Hola Buenos Aires

Nyt sita sitten ollaan taalla toisella puolella maapalloa. Lennot kestivat yhteensa noin 18 tuntia (Helsinki-Lontoo n. 3 h ja Lontoo-BA n. 15 h). Lisaksi kentalla odoteltiin Lontoossa melkein 4 tuntia. Takana on siis suurinpiirtein 22 tuntia matkustusta. Onneksi British Airwaysin koneesa jalkatilaa oli riittavasti, tarjoilu pelasi seka ruuan, etta juoman osalta ja lisaksi oli mahdollisuus seurata elokuvia. Sao Paoloa emme paasseet valilaskun aikana tarkkailemaan kuin ainoastaan koneen avoimesta ovesta. Ensivaikutelma siita oli kuitenkin aika sellainen kuin olinkin kuvitellut. Paljon punertavaa hiekkaa ja pienia taloja vuoren rinteessa.

Buenos Airesin lentokentalla jannitimme hetken sita ehtiko tavaran hukkaamisestaan kuuluisa British Airways siirtaa laukkumme jatkolennolle. Ehti. Ensimmainen pieni takaisku koettiin kun lentokentan pankkiautomaatti ei toiminut. Onneksi meilla oli kateista kohtuullisen runsaasti mukana ja vaihdoimme osan Argentiinan pesoihin, joilla saimme maksettua taksimatkan keskustaan ja 4 yota taalla Lime Hostellissa. Taksimatka ei ollut lainkaan niin hurja kuin olin pelannyt. Kuski ajoi rennosti ikkuna auki ja suurin osa matkasta oli hyvakuntoista moottoritieta. Ulkoisesti Buenos Airesista tuli mieleen lahinna Espanjan kaupungit. Barcelona ehka etupaassa. Hostelli on ihan asiallinen, mutta ehka aavistuksen kuluneen oloinen paikka. Kaikki tarvittava kuitenkin loytyy ja sijainti on hyva.

Hetken karttaa ihmeteltyamme paatimme jattaa arvotavarat hostelliin lukkojen taakse ja lahtea katsomaan kuinka hurja kaupunki Buenos Aires oikeastaan onkaan. Hostellista loytynyt matkailulehti jo meita valistikin, etta vaikka ulkomaalaisista medioista saa valilla kuvan, etta kaupunki vastaa Sudania, on taalla aivan turvallista liikkua kunhan ei kantele tuhannen dollarin kameraa olkapaalla tai lompakkoa takataskussa umpihumalassa. Meille ei ainakaan mitaan vahaakaan uhkaavaa parin tunnin kavelyn aikana sattunut. Ihmiset ovat taalla keskustassa keskimaarin paljon meita paremmin pukeutuneita ja osa puhuu kylla kannykkaankin kavellessaan. Toki olemme keskustassa alueella, jossa on paljon yritysten konttoreita ja pankkeja ja tilanne varmasti on aivan eri jossain laitakaupungilla.

Nahtavyyksista satuimme nakemaan Obeliskin, joka on kaupungin symboli. Lisaksi satuimme Plaza Mayorille, jossa sijaitsee vaaleanpunainen kaupungintalo (?). Sen pihalla oli myos jokin mielenosoitus menossa, mutta siihen emme lahemmin tutustuneet. Buenos Aires on ensivaikutelman perusteella hieman hammentava sekoitus moderneita peililasilla pinnoitettuja toimistorakennuksia ja klassisen ajan Kreikasta ja Roomasta vaikutteensa hakeneita hallintorakennuksia, kirkkoja, museoita jne.

Hintataso taalla on selvasti Suomea halvempi, mutta mikaan aivan ilmainen paikka tama ei toki ole. Taksimatka lentokentalta keskustaan (n. 35 km) maksoi hieman yli 20 euroa. Yo hostellissa on aika tasan 10 euroa 6 hengen dormissa. Pizza maksoi noin 2 euroa ja olut hieman yli euron. Harkapihvia paasisi syomaan noin 10 euron hintaan. 30 euron paivabudjetti tulee luultavasti pitamaan, ellei tee isoja hankintoja. Kieliongelmia ei hirvittavasti ole ollut. Hostellissa henkilokunta osaa englantia ja muuten olen tullut espanjallani ymmarretyksi. Ja ymmartanyt mita minulle on sanottu. Ainakin viimeistaan kolmannella kertaa.

Paivan toinen vastoinkayminen koettiin kun olimme syomassa pizzaa. Jotenkin ihmeesti pizza, jossa oli taytteena pelkkaa juustoa onnistui lohkaisemaan palan paikasta hampaassani. Onneksi se ei ole kipea, mutta kieli hankaa ikavasti hampaan teravaan reunaan. Koska Buenos Aires taitaa olla paikka, josta helpoiten loytaa lansimaisella tasolla olevaa hammaslaakaripalvelua, taitaa olla viisainta kayda korjauttamassa hammas huomenna tai ylihuomenna. Saa nahda miten hammaslaakarisanaston opetteleminen espanjaksi onnistuu... Tuleepa matkavakuutukselle ainakin jotain kayttoa.

Kello lahestyy nyt puoli yhdeksaa ja ulkona on edelleen valoisaa. Saa nahda onko taalla kuten Suomessa, jossa kesalla ei tule ollenkaan pimea.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Heh heh.. Ei taida yötön yö käydä ihan toteen. BA on suunnilleen Gibraltaria vastaavalla tasolla eteläisellä pallonpuoliskolla ja Etelä-Suomessakin yöt ovat pimeitä.

Mielenkiintoinen kuulla Aleksin havaintoja taas aivan uusilta alueilta. Yritä saada hammas kuntoon ja jatka taas raportointia keretessäsi.

O-matic kirjoitti...

Nytkö se paikka sitten lohkesi..

Anonyymi kirjoitti...

Mulla varmaan samat lennot. Lähden 17.2 finskillä Heatroulle ja sieltä sit BA Sao Paolon kautta Buenos Airesiin. Buukattiinko matkatavarat Hesasta suoraan määränpäähän vai pitikö ne buukata lontoossa uudestaan?