19.1.2009

Matkasuunnitelmia

Intia osoittautui näin jälkikäteen ajatellen yllättävänkin vaaralliselta paikalta. Eipä olisi arvannut, että Mumbaissa tehdään vain kuukauden kuluttua meidän reissustamme terrori-isku, joka suuntautuu nimenomaan turisteja kohtaan. Aiemmin väkivaltaisuudet ovat rajoittuneet lähinnä ääri-islamistien ja -hindujen välille. Mumbai kuitenkin osoitti ettei kaikkeen voi aina varautua edes tarkastelemalla huolellisesti maan ulko- ja sisäpoliittista tilannetta. En usko, että isku oli kenenkään ennustettavissa pelkkiä tiedotusvälineitä seuraamalla.

Seuraava reissu on kuitenkin jo hieman yli viikon päässä ja matkasuunnitelma alkaa hahmottua. Lennot on hankittu jo aikaa sitten ja lähdön hetki koittaa 28.1. Helsinki-Vantaalta klo. 17.10. Lento kestää peräti noin 21 tuntia ja perillä Buenos Airesissa olemme vasta 29.1. klo. 10.35. Konetta vaihdamme Lontoossa ja Sao Paõlossa on ilmeisesti myös välilasku. Paluulento lähtee samasta paikasta 9.4. klo. 12.15. Aikaa reissulle on siis 71 vuorokautta, josta osa kuitekin kuluu jo lentomatkaan.

Alustava reittisuunnitelma on seuraava: Buenos Aires->Uruguay->Mendoza->Santiago de Chile->Valparaiso->San Pedro De Atacama->Salar de Uyunin aavikkokierros->Potosi (Bolivia)->La Paz->Copacobana->Cuzco->joko jokin viidakkokohde tai sitten Lima tai lento takaisin Buenos Airesiin.

Suurin osa matkalla tarvittavista varusteista on jo hankittu aiempia reissuja varten. Ainoastaan lääkelaukku kaipaa vielä hieman täydennystä. Lisäksi tällä kertaa vaaditaan myös keltakuumerokote, joka onkin ainoa rokotus, joka pitää virallisesti pystyä todistamaan. Ensimmäinen majapaikkakin Buenos Airesista on jo varattu. Lime Housessa olisi tarkoitus viettää ensimmäiset 4 yötä 6 hengen dormissa aikaeroon ja vieraaseen kieleen totutellen.

Ei kommentteja: