31.1.2009

Pihvia ja nahtavyyksia

Buenos Aires ei todellakaan vaikuta niin pelottavalta paikalta kuin ulkoministerion matkailutiedote antaa ymmartaa. Mitaan vahaakaan uhkaavaa tilannetta ei ole tullut vastaan, vaikka olemme kavelleet keskustan alueella pimean aikaan ja asken kavimme La Bocassa, joka on hieman turvattomamman kaupunginosan maineessa. Tosin siella emme juuri turistialueilta poikenneet.

Eilen illalla tuli testattua argentiinalaista pihviravintolaa ja taytyy kylla sanoa, etta paikalliset osaavat pihveja paistaa. Pihvi pippurilla oli tosin hieman erilainen kuin odottaa saattoi. Pihvi oli hukutettu kastikkeeseen, jossa oli arviolta pari sataa mustapippuria. Kylla pippurillakin tulisuutta saadaan, kun niita kunnolla vaan kastikkeeseen lisataan. Hyvaa oli joka tapauksessa ja samalla tuli myos maistettua mendozalaista punaviinia. Kavimme nauttimassa pihvit San Telmon kaupunginosassa, jota pidetaan myos tangon kotina. Argentiinalaisuudessa tuntuu olevan jotain samaa kuin suomalaisuudessa, silla tangonhan suomalaiset ovat lahes omineet ja myos Argentiinan suurimmasta urheilusankarista Diego Maradonasta on loydettavissa jotain mattinykasmaisia piirteita...

Hammaslaakarikokemus oli loppujen lopuksi yllattavankin vaisu. Ajan varaus onnistui puhelimella (puhelinkortin kaytto ei sitten ollutkaan ihan niin yksinkertaista) ja hammaslaakari puhui englantia ja tasoitti vain hampaan teravaa reunaa niin, ettei kieleni enaa hinkkaa hampaaseen. Itse paikka ei ollut kokonaan lahtenyt irti ja sain ohjeeksi korjauttaa sen loppuun sitten Suomessa. Sen pitaisi noinkin kestaa loppureissun. Tasta operaatiosta hammaslaakari veloitti noin 20 euroa eli ei mitenkaan aivan hirvittavasti.

Aika on muuten mennyt paa-asiassa nahtavyyksia kierrellessa. Tanaan kavimme siis La Bocassa katsomassa varikkaasti maalattuja italialaiskorttelin taloja seka Boca Juniorsien kotistadionia, jossa mm. Maradona on uransa aloittanut. Aika masiivinen rakennelma stadioni kylla oli. Samalla reissulla tuli maistettua paikallista hodaria eli choripania, joka koostui metwurstin ja ryynimakkaran sekoitukselta nayttavasta makkarasta, joka oli halkaistun patongin valissa. Ihan hyvaa sekin. Aiemmin paivalla vierailimme Recolettan hautausmaalla, jonne on haudattu mm. Eva Peron. Hautausmaa koostui massiivisista katakombeista ja oli melko vaikuttavan nakoinen. Eilen kavimme tutkiskelemassa San Telmoa ensin paivanvalossa ja yritimme myos loytaa Kanadan hallituksen lahjoittamaa toteemipaalua Retiron juna-aseman lahelta. Valitettavasti toteemipaalu oli ilmeisesti poistettu. Reissusta ei jaanyt kateen muuta kuin sateenvarjo, joka oli pakko ostaa. Vetta tuli nimittain ajoittain melko rankasti. Onneksi tanaan on aurinko taas paistanut. Retiron juna-aseman ymparisto oli kylla melko surrealistisen nakoista seutua korkeine peililasiseinaisine pilvenpiirtajineen, loitohotelleineen, palmuineen ja valtavine marmorisine hallintorakennuksineen.

Hostellimme on muuten ihan mukava, mutta musiikki taalla soi lujaa lapi yon. Sana yoelama saa taalla taysin uuden merkityksen, silla bileet jatkuvat usein lapi koko yon ja yokerhoihin ei kuulemma kannata lahtea ennen puolta kolmea yolla. Jopa baarit ovat auki ilmeisesti kuuteen. Kuitenkaan buenosairesilaiset eivat useinkaan juo paljoa alkoholia illan aikana ja ilmeisesti humalaista katsotaan taalla pahasti. Omakohtaisia kokemuksia minulla ei kuitenkaan paikallisesta baarikulttuurista juurikaan ole, silla aikaeron vuoksi ilta koitti eilenkin osaltani jo joskus yhdentoista aikaan. Meteli hostellin baarissa kuitenkin jatkui kirjaimellisesti aamuun asti (menin puoli kahdeksalta suihkuun ja viimeiset olivat viela hereilla).

Tanaan olisi tarkoitus yrittaa jaksaa hieman pidempaan pysytella hereilla ja taidankin nyt menna ottamaan paivaunet. Tanaan onkin tullut nahtya jo lahes kaikki etukateen mielenkiintoisilta vaikuttavat paikat, joten huomenna ei tarvitse kovinkaan suuria tehda. Maanantaina olisi sitten tarkoitus lahtea kohti Uruguayta, mikali saamme lauttaliput jarjestettya. Jos emme niin sitten taytyy lahtea jonnekin muualle. Talla reissulla emme aio liikaa etukateen suunnitella.

Ei kommentteja: