6.4.2009

Buenos Aires, Argentiina

Tanaan kaikki ei ole mennyt ihan suunnitelmien mukaan. Herasin viime yona siihen, etta palelin kovasti ja aamulla minulla oli hieman kuumetta. Sarkylaakkeilla kuume kuitenkin laski ja nyt olo on ihan hyva. Lahdimme kaymaan keskustassa ja tarkoituksenani oli nostaa rahaa. Automaatit eivat kuitenkaan toimineet ja siina mielessa koko reissu oli taysin turha. Kaupunkireissun jalkeen nukuin neljan tunnin paivaunet.

Lento Limasta Buenos Airesiin meni kuitenkin hyvin, vaikka lentokentalla check inissa virkailija aiheuttikin meille ylimaaraisia sydamentykytyksia aloittamalla keskustelun "Sorry, but the flight is ful" eli "Anteeksi, mutta lento on taynna". Onneksi tuota lausetta seurasi sivulause "so you can´t sit next to each other" eli "joten ette saa vierekkaisia paikkoja". Eipa se paljoa haitannut. Perulaiset lentoyhtiot vaan ovat kuuluisia tuplabuukkauksistaan, joten pelkasimme jo etta emme paasekaan lentamaan.

Lima on siita erikoinen kaupunki, etta kaupungin poikki kulkee vain yksi monikaistainen tie ja esimerkiksi lentokentalle ajalleen usean kilometrin ajan pienenpia teita keskustan lapi. Buenos Airesissa taas hyva monikaistainen moottoritie tulee aivan keskustaan saakka ja muutenkin tama kaupunki vaikuttaa Perun ja Bolivian jalkeen vielakin lansimaisemmalta kuin ensimmaisella kerralla taalla ollessamme. Toivottavasti ensi yona kuume ei nouse ja olisin huomenna kunnossa, silla meilla on viela muutamia nahtavyyksi nakematta taalla. Tanaan aiomme viela testata matea eli paikallista teeta. Muistaakseni se ei ollut kovinkaan hyvaa kun sita kerran Latviassa maistoin, mutta jospa sen makuun vaikka tottuisi.

Ei kommentteja: