3.4.2009

Lima, Peru

Saavuimme tanaan Perun paakaupunkiin Limaan. Tanne on ahtautunut melkein 10 miljoonaa ihmista ja me paatimme majoittautua turvallisena pidetylle Mirafloresin asuinalueelle, joka sijaitsee melkein 10 km paassa keskustasta. Lima on reissun ensimmainen kaupunki, jossa keskustaaa ei pideta ainakaan yoaikaan turvallisena. Suurin osa varakkaimmista, seka monet trendiliikkeet ovat paattaneet etsia uuden osoitteen turvallisempina pidetyilta alueilta, kuten Mirafloresista. Keskustassa on kuitenkin edelleen paljon mielenkiintoisia kolonialistisen ajan rakennuksia ja aiomme lahtea tutustumaan siihen huomenna paivanvalossa. Miraflores vaikuttaa hyvin lansimaiselta ja tama onkin ensimmainen eurooppalaista muistuttava kaupunki sitten Santiagon.

Hostellimme sijaitsee Parque Kennedyn kupeessa. Sijainti on ihanteellinen, mutta sisalta hostelli on todella ahdas ja sielta puuttuu mm. lukittavat sailytyslokerot. Paasimme siis jalleen piilottamaan passin, lentoliput ja luottokortit rinkan syovereihin. Muuten hostelli kuitenkin vaikuttaa asialliselta, vaikka vastaanotossa tilapaisesti tyoskennellyt henkilo ei osannutkaan ensin laskea 28 x 3 oikein (meinasimme joutua maksamaan tuplahinnan).

Matka Limaan sujui hyvin jo tutun Ormeno-firman bussilla. Taksi kuljetti meidat jalleen 6 km paahan Pan Americanan risteykseen, jossa bussi odotti meita. Pisco oli todellakin karsinyt kovasti maanjaristyksessa ja jopa kirkon tornikin osoittautui lahemmassa tarkastelussa olevan rikki. Tie Pan Americanalle oli todella huono ja en ihmettele mikseivat bussit sinne aja. Huomenna minun taytyy ostaa myos uusi laukku, jonne saan lastattua matkan aikana hankkimani tuliaiset seka matkamuistot.

Ei kommentteja: