6.10.2008

Suunnittelua

Joskus tuntuu, että reissun suunnittelu on melkeinpä matkan paras osa ja joskus mistään ei tahdo tulla mitään. Jonkin verran suunnittelua kuitenkin vaaditaan jo ihan senkin vuoksi, että lentoliput pitää yrittää ostaa mahdollisimman aikaisin halpojen tarjousten toivossa.

Intian reissu tuli varattu harvinaisen lyhyellä varoitusajalla kun tajusimme Mikan kanssa, että Finnairilla pääsee (lähes) samaan hintaan Intiaan kuin Välimerelle. Viisumihakemuskin on jo postitettu suurlähetystöön ja muutaman päivän päästä olisi tarkoitus aloittaa malarian estolääkitys. Valitsimme hieman yleisten suositusten vastaisesti Helioparin, sillä emme aio mennä Goalle tai Koillis-Intiaan ja muualla sen pitäisi käsittääkseni riittää. Muutoin reittisuunnitelmamme on vielä melko lailla auki, mutta todennäköisesti aiomme viettää pari yötä Mumbaissa ja ottaa sitten maan sisäisen lennon Jaipuriin, josta olisi tarkoitus käydä myös Agrassa ja Puskarissa. Sen jälkeen tarkoitus olisi matkustaa Udaipurin kautta Diulle ja ehkä käydä Finnjetin purkutöistäkin kuuluissaa Bhavnagarissa ja jatkaa sieltä sitten Ahmedabadin kautta takaisin Mumbaihin. Varanasi taitaa ikävä kyllä jäädä odottamaan seuraavaan reissuun ja myös kiinnostavalta tuntuva Koillis-Intia sekä Kashmir jäävät nyt näkemättä. Aikaa meillä on koko reissuun noin 3 viikkoa.

Etelä-Amerikan reissun suunnittelu on vielä aivan alkutekijöissään. Edes lentoja ei olla vielä varattu, mutta tarkoitus olisi lentää Helsingistä Buenos Airesiin, jossa sitten vietetään noin viikko, käydään viikon reissulla Uruguayn puolella ja jatketaan sitten Mendozan viinintiloille. Andien ylittämisen jälkeen vuorossa ovat Santiago ja Valparaiso, joista sitten olisi tarkoitus lähteä kohti pohjoista ja Atacaman autiomaata, josta olisi tarkoitus poliittisen tilanteen salliessa poiketa Bolivian puolella ja jatkaa sieltä Titicaca-järven rannoille ja sitä kauttaa Peruun, josta sitten olisi tarkoitus ottaa lento Buenos Airesin kautta takaisin Suomeen. Aikaa saisi reissuun kulua noin 10 viikkoa.

Ei kommentteja: