6.2.2010

China Town ja "fish in the liver"

Aasialaisilta r-kirjaimen lausuminen ei oikein onnistu. Se tuli taas kerran todettua kun eras paikallinen ystavallisesti neuvoi meita paikallisten nahtavyyksien suhteen. Paiva on kuitenkin kaikkinensa ollut oikein onnistunut. Hyvin nukutun yon jalkeen lahdimme hoitamaan muutaman kaytannon asian ja saimme mahamme tayteen, likapyykit pestya ja bussiliput huomisaamulle Ko Changiin (joka on Thaimaan toiseksi suurin saari maan itaosissa). Iltapaivalla lahdimme kavelemaan kohti kiinalaiskaupunginosaa. Matkalla olimme ajatelleet vierailla parissa buddhalaisessa temppelissa, mutta kuten lahes jokainen vastaantulija meille kertoi olivat temppelit tanaan kiinni. Lauantai on ilmeisesti buddhalaisten vapaapaiva ja kaduilla oli todella paljon ihmisia. Kadun varressa ihmiset myivat kaikenlaista pikkurihkamaa. Khao San Roadilta nayttaa muuten loytyvan kaikenlaista mita ihminen voi kuvitella tarvitsevansa ja paljon muutakin. Taalta saisi helposti mm. vaarennyt EU-ajokortin tai esim. todistuksen siita, etta on FBI:n agentti. Lisaksi myynnissa on nayttanyt olevan paahdettuja kovakuoriaisia ja muutakin melko eksoottista ruokaa.

China Town on myos aivan taynna ihmisia ja liikenneruuhkat olivat aikamoiset. Kadut olivat jo valmiiksi kapeita ja niiden varsilla oli kaikenlaisia myyntikojuja, joista olisi voinut ostaa vaikka betonimyllyn. Pelkasimme jo, etta myos China Townin temppelit olisivat kiinni, mutta onneksi temppeli, josta loytyi erillinen osio niin buddhalaisille, kunfutselaisille kuin thaolaisillekin oli auki. Itse asiassa taisimme vierailla temppelissa juuri sopivana paivana, koska se oli taynna suitsukkeita sytyttelevia paikallisia. Lisaksi Buddhaa tuntui miellyttavan keltainen mehu, jota ihmiset temppeliin toivat. Kavimme syomassa kiinalaisessa ravintolassa, jossa ruoka oli kylla hyvaa, mutta ei mitaan verrattuna thaimaalaisten jumalaisiin keitoksiin. Erityisesti tykkaan curryn ja kookosmaidon yhdistelmasta ja sita taalla tunnutaan kayttavan hyvin moninaisiin ruokiin. Paluumatkalla saimme nahda China Townin viela iltahamarassa kun punaiset lyhdyt oli sytytetty. Takaisin Khao Sanilla ajoimme tuk tukilla eli moottoroidulla riksalla.

Tanaan aiomme menna aikaisin nukkumaan, silla huomenna on edessa pitka matkustuspaiva. Bussimatka kestanee useamman tunnin ja sen jalkeen on viela otettava lautta Ko Changille paastakseen. Bangkokin halinan jalkeen tuntuu kuitenkin miellyttavalta paasta hieman vahemman hektiseen ymparistoon.

Ei kommentteja: