22.2.2010

Lauantai-iltana kavimme ihmettelemassa paikallista yoelmaa yokerhossa nimelta Apocalypse Now! Sisaanpaasymaksu oli 120 000 dongia eli viitisen euroa ja olut maksoi 60 000 dongia/tolkki. Musiikki soi aluksi todella lujalla ja pikku hiljaa aanenvoimakkuus nousi entisestaan. Mitenkaan erityisen hurjalta yoelama ei vaikuttanut, vaikka olimme lukeneet paikasta melko hurjiakin kuvauksia netista. Henkilokuntaa oli vahintaankin riittavasti ja unoformupukuisia vartijoita oli seka sisalla, etta ulkona. Ilmeisesti meno on aiemmin ollut melko villia ja sita on nyt ollut pakko yrittaa rauhoittaa, silla paikka on ilmeisesti uhattu sulkea. Hieman erikoista oli, etta taksimatka yokerhoon maksoi varmaankin 3 kertaa enemman kuin matka takaisin. Yolla ei tosin ollut lainkaan ruuhkaa...

Eilinen meni kavellessa ympariinsa. Ho Chi Minhista loytyy kaikenlaista mielenkiintoista, kuten Notre Damen katedraalikin, jonka julkisivulle oli jostain syysta paatetty ripustaa pentagrammi. Lisaksi loysimme myymalaan, jossa myytiin kopioita vanhoista propagandajulisteista. Hieman erikoista toki oli, etta kaupan ulkopuolellakin mainostettiin myynnissa olevan nimenomaan propagandajulisteita, silla kyseisten julisteiden kertomat asiat ovat kuitenkin edelleen kasittaakseni hallituksen virallinen linja. Kadun kulmasta sai myos ostettua ulkomaisia sanomalehtia, joten kovinkaan tiukkaa kontrollia hallitus ei taida pitaa.

Tanaan kavimme katsomassa Vietkongin kaupungin lahettyville kaivamia tunneleita. Sodan aikana maan alle oli kaivettu satoja kilometreja tunneleita kolmeen kerroksen ja Vietkongin sissit kykenivat tunneleiden avulla tekemaan iskuja ympari laajaa aluetta. Tunnelit olivat todella kapeita ja niiden suuaukot olivat hyvin naamioituja. Paasimme kuitenkin kokeilemaan ryomimista hieman isommassa tunnellissa. Kuumahan siella oli! Kavimme lisaksi sotamuseossa, jossa oli iso kasa USAn armeijalta sotasaaliiksi saatua kalustua seka jarkyttavia valokuvia siita, mita jenkkien tanne kylvamat pommit, napalmi ja hyonteismyrkyt olivat saaneet aikaan.

Huomenna matka jatkuu takaisin Bangkokiin.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Tänään jo luulin, että Vietnamin hallitus on ryhtynyt sensuroimaan nettiä estämällä Vietnamissa kirjoitettujen blogien lukemisen ulkomailla. Ei nimittäin meinannut tämä teidän matkakertomus aueta millään. Ilmeisesti syyllinen oli kuitenkin DNA, koska nyt taas toimii. Ei tosiaankaan se linja ole ihan niin tiukka;)

Hienon reissun olette taas pojat tehneet! On ollut mahtavaa seurata edesottamuksia ja oivaltavia löytöjä noista reppureissaajan kulmataista. Hikeä on varmasti puskenut, sen muistan vuoden takaa alueen lämpötiloista. Omakin matkusteluinto on taas lähtenyt nousuun.

T.
(sub)kollega