20.3.2009

Puno, Peru

Tanaan saavuimme Peruun, joka on matkan viimeinen uusi maa. Kelloa siirrettiin taas tunti taaksepain ja meidan taytyy taas opetella yksi uusi valuutta eli Perun nuevo sol. Muuten Peru vaikuttaa ehka hieman Boliviaa rasittavammalta paikalta siina mielessa, etta joku on jatkuvasti kauppaamassa jotakin. Boliviassa sai olla melko rauhassa jopa matkamuistomyymaloissa. Lisaksi liikenne taalla on melko kaoottista ja aanimerkkia kaytetaan Boliviaa liberaalimmin. Rajatarkastus oli todella sujuva ja siihen ei montaa minuuttia tuhlaantunut.

Olemme tanaan naureskelleet paikannimille taalla Perussa. Ensin ajoimme bussilla paikan nimelta Cusipata ohi ja taalla Punossa majoitumme paikassa nimelta Los Uros. Lisaksi samalla kadulla on matkatoimisto nimelta Cusi Expeditions. Muuten emme olekaan paljoa taalla viela saaneet aikaan ja talla hetkella suurin osa kaupoista on kiinni. Taalla siesta jatkuu ilmeisesti klo. 15 saakka. Illalla tarkoitus olisi kayda katsastamassa Lonely Planetin koko etelaisen Perun parhaaksi baariksi mainostama paikka ja huomenna lahdemme tutustumaan Titikaka-jarven kelluviin saariin, jossa Uros-intiaanit edelleen asustelevat ja askartelevat kaislaveneita ja kasitoita.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No voihan! Sinne Cusipataan voi muuten matkustaa myös koskea laskien. Tosin on hurjan voimakas koski.

Juuri siellä köyhän miehen galapakoksilla kävimme. On täynnä lintuja ja niitä merileijoniakin on varsin runsaasti. Se viereinen, mantereella oleva luonnonpuisto on aivan hiekkaerämaata, mutta reissun lopuksi mennään muutaman asumuksen kalastajakylään, jossa syödään kalaravintoloissa.

Mukava kyllä kuulla tuo liikennetilannearvio. Kyllä Perussa on ollut ylivoimaisesti kaoottisin liikenne, mitä minä olen nähnyt ja nyt olet vahvistanut sen myös olevan Etelä-Amerikan mittapuulla kaoottinen.

Itsellä on Cuscossa ja ympäristössä pyörimisen lisäksi jäänyt erityisesti Arequipa Perusta, mutta se ehkä johtuu siitäkin paljolti, että se oli ensimmäinen ei-rannikkokaupunki matkallamme. Tulet huomaamaan vissin eron, kunhan menette mm. Piscoon. Ja Arequipa oli eka paikka, josta sai alpakkapihviä.

Aleksi kirjoitti...

Meilla taitaa jaada Arequipa valista kun se ei oikein mitenkaan sovi reitille... Boliviassa tullut sellaisia maisemia jo runsaasti nahtya ja sita laamaakin on tullut jo useamman kerran syotya. Samalla toki jaa se Colca-kanionikin nakematta, mutta aika ei riita kaikkeen ja Machu Picchu, Naszan linjat ja tuo koyhan miehen galapakos kiinnostavat enemman kun vuoristomaisemaa on tullut jo kuukausi katseltua. Marsuakin tuli jo maistettua.

Anonyymi kirjoitti...

Cusi=onnellinen, tyytyväinen
pata=ranta, reuna

Kiitos kivasta ja elävästi kirjoitetusta matkakertomuksesta. Kävin Boliviassa 2007 ja uudelleen tekee mieli sinne. Kiersimme viidessä departamentissa Andeilla, mm. La Paz, Potosí, Sucre, Oruro, Cochabamba.

Runtuqari